COBB Grill
0Item(s)

Din indkøbskurv er tom

Product was successfully added to your shopping cart.

En fed steak

1 personer40 min

Ingredienser

1 okse steak, mindst 6 cm tyk (jo tykkere, desto bedre kan den ønskede kernetemperatur nåes)

På billedet grilles en ”Dry Aged“ okse kotelet. Opskriften kan ligeledes bruge til Rum steak, Oksefilet, Rib Eye steak eller T-Bone steak

Groft havsalt

Stegetid

  • 20-30 min.
  • 44-48˚C for en rosa steak
  • 52-56˚C for en “medium“ steak
  • Fra 60˚C for en gennemstegt steak
Grillmetode
  • Direkte grillning
  • Senere grille steaken færdig med indirekte grillning

Hardware

  • Cobb grill
  • Cobb griddle
  • Cobb stegerist
  • Cobb termometer

Brændstof:

  • 10-12 briketter til den første del af stegningen
  • 4-6 briketter til indirekte grillning

Fremgangsmåde

10-12 briketter (afvent til de er min. 70% grå)

Læg griddlen på i ca. 5 min., og lad den blive godt varm

Steaken saltes let på begge sider

Kødet grilles ca. 2-3 min. på hver side. Ved rigtig tykke steaks skal fedtranden også lige grilles kort (se billede)

Fjern nu kødet fra Cobb’en

Et par briketter fjernes fra brikettekurven, så der blot er 4-6 stk. tilbage. Det giver den rette temperatur for den indirekte grillning. Lavere temperatur giver absolut det bedste resultat.

Lad stegeristen på grillpladen blive varm – læg herefter kødet på.
Lad nu steaken ligge på til den ønskede kernetemperatur er opnået

Kødet fjernes derefter fra stegeristen – lad det ligge i ca. 10 min. (evt. i aluminiumsfolie for at holde på varmen), så saften fra kødet kan fordele sig i kødet frem for at løbe ud

Skær kødet, servér og nyd!

 

Forslag til denne lækre steak:

Potato Wedges

Frisk baguette med hjemmelavet kryddersmør

Frisk salat