COBB Grill
0Item(s)

Din indkøbskurv er tom

Product was successfully added to your shopping cart.

Kødrand og sur-sød sauce

4 personer80 min

Ingredienser

Kødrand

  • 500 gr. svinefars
  • 2 løg, fintrevet
  • Skal fra ½ citron, fintrevet
  • 150 gr. revet squash
  • 1 æg
  • 1/2 dl kraftig bouillon
  • 2-3 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 1 dl. mel

Tilbehør

  • Kartofler
  • Gulerødder
  • Salt, peber og lidt flydende margarine

Sovs

  • Vandet fra vandbadet ca. 5 dl
  • 1 oksebouillon terning
  • 3/4 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1-2 spsk. maizena mel

Ekstra

  • 1-2 spsk. flydende margarine
  • ½ dl. rasp

Brændstof

  • 1 Quick BBQ (alm. briketter kan også bruges)

Fremgangsmåde

Find grillen og tilbehøret frem.

Husk at hvert trin kræver at der er låg på grillen, også ind imellem man forbereder sovsen, så den kommer ordentligt op at koge ved tilsætning af jævning.

Rens kartofler, ikke skrælle – og lav en folie pakke, der passer ned i inderskålen af grillen – lav hellere to pakker med få kartofler i, end eén stor – det er nemmere at få op igen…

Skræl gulerødderne og skær dem, så de passer på højkant i inderskålen – fordel en smule flydende margarine på folien, vend gulerødderne i margarinen og drys med salt og peber – fold folien om gulerødderne og sæt dem i inderskålen i grillen.

Tænd op og gør vandbad (ca. 7 dl. vand) klar i wokken/sauterpanden, så det er oppe at koge, når du har rørt farsen sammen.

Skal du bruge varmt vand til at røre bouillon ud i, så kan du bruge vandet fra wokken/sauterpanden til det også, men så varm den smule vand op først, og hæld resten af vandet i wokken/sauterpanden bagefter.

Løg, citronskal og squash rives og blandes med farsen, de øvrige ingredienser til kødrand blandes med i farsen.

Smør formen med margarinen, hæld noget rasp i, og fordel det jævnt i HELE formen. Lad et lidt tykt lag være i bunden – resten af raspen, der ikke hænger ved, kan kasseres.
Når kødet er færdigt, fjernes bageformen fra wokken/sauterpanden, og vandet hældes i en skål eller lign.
Mål vandet op, så der er ca. 5 dl. og gem evt. resten af vandet, hvis sovsen skulle blive for tyk til sidst.
Opløs bouillon i de 5 dl. vand.
Hæld størstedelen af vandet tilbage i wokken/sauterpanden, tilsæt eddike og sukker. Maizena melet røres op med resten af vandet.
Sovsen i wokken bringes i kog, og jævningen hældes i under omrøring. Lad det simre indtil sovsen får den ønskede tykkelse – tilsæt evt. mere vand.
Smag til om eddike/sukker forholdet passer ellers smag til.
Tag wokken/sauterpanden af grillen, og tag kartofler og gulerødder op af inderskålen. Tag evt. kødranden op af formen, og anret resten af maden.

Velbekomme!