COBB Grill
0Item(s)

Din indkøbskurv er tom

Product was successfully added to your shopping cart.

Mediterane grilltallerken

2 personer45 min

Ingredienser

Lam
  • 3-4 lammekoteletter per person
  • 50 ml olivenolie
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk havsalt
  • ½ tsk korianderfrø, malet
  • ½ tsk peber, sort, malet
  • ¼ tsk spidskommen, malet
Peberfrugten
  • ½ – 1 rød eller gul peberfrugt per person
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peberfrugten skæres i 4 lige store stykker. Pensles med olivenolie, saltes
  • og lægges så direkte på grillen.
  • Gedeostpakker:
  • 1-2 gedeostpakker per person
  • 1 blok gedeost (200 g)
  • Jufkadej, trekantet (kan næsten altid fås i en tyrkisk butik/super
  • marked), alternativt butterdej
  • Olivenolie
  • Paprika eller mild chilipulver
  • Rosmarin
Hvidløgsdip
  • 1 kg yoghurt med 10% fedt (ligeledes en dagligvare som de tyrkiske
  • butikker fører)
  • 1 ¼ tsk havsalt
  • Hvidløg – lige så meget du ønsker (Cobb anbefaler den kinesiske hvidløg,
  • ligner et lille løg)

Hardware
  • Cobb grill
  • Cobb griddle
Grillmetode
  • Direkte grillning

Stegetid

  • Rød peber: 4 minutter per side
  • Gedeostpakker: 1½ minut per side, alle fire sider grilles
  • Lammekoteletter: 2 minutter per side

Marinade

  • 6-12 timer skal du beregne for lammekoteletterne
Forberedelsestid:
  • Ca. 30 minutter
Brændstof
  • Varmen fra en Cobble Stone

Fremgangsmåde

Lam:

Bland krydderierne og olien og mariner lammekoteletterne med dette.
Lad dem ligge 6-12 timer.

Peberfrugt:

Peberfrugten skæres i 4 lige store stykker. Pensles med olivenolie, saltes
og lægges så direkte på grillen.

Gedeostpakker:

Jufkadejen pensles med olivenolie på begge sider, indtil dejen er gennemblødt.
Krydr let indvendigt og læg ¼ af gedeost på dejen. Fold nu dejen
om ostestykket. Dette kan gøres aftenen før. Hvis dette gøres, skal der
pensles med olivenolie en gang til, inden der grilles.

Med denne menu kan du sagtens lave de forskellige småting efter
hinanden på grillen og så sluttelig servere det hele sammen – lækkert
anrettet på en tallerken. Først grilles det røde peber og stilles evt. i en
forvarmet ovn, så grilles gedeostpakkerne og stilles ligeledes i ovnen. Til
sidst skal lammekoteletterne grilles, og det hele anrettes med hvidløgsdip
på en tallerken.

Vores forslag:
Hvis I griller med mere end tre personer, så start med at grille
peberfrugterne og gedeostpakkerne til alle. Disse kan sagtens holdes
varme i en forvarmet ovn, indtil lammekoteletterne er færdige.
Dernæst grilles de 4-6 lammekoteletter på en gang.