COBB Grill
0Item(s)

Din indkøbskurv er tom

Product was successfully added to your shopping cart.

Røget forårssteg

4 personer150 min

Ingredienser

  • 1 ½ – 2 kg svinefilet
  • 100 g revet gouda eller emmentaler
  • 2-3 forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 kinesisk hvidløg
  • 1-2 spiseskeer olivenolie

Krydderier

  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk løgpulver
  • ½ tsk peber
  • ½ tsk sukker
  • Krydderurter efter ønske (f.eks. rosmarin, oregano, basilikum osv.)

Stegetid

  • 1 ½ – 2 timer
  • 62-64°C hvis kødet skal være rosa
  • 66-70°C for gennemstegt, men fortsat saftig steg

Grillmetode:

  • Indireke grillning

Hardware:

  • Cobb grill
  • Cobb stegerist
  • Cobb stegetermometer
  • 1-2 0,5 cm tykke, tørrede stykker bøg eller kirsebærtræ
  • Snor til at snøre stegen med
  • En boks til at holde stegen varm i (valgfri)

Brændstof

  • 6-8 normale briketter

Fremgangsmåde

Stegen skal skæres op (se billede) – få evt. din slagter til dette

Det hvide fra forårsløgene, og hvidløget hakkes fint og vendes på den varm pande.

Stegen krydres på indersiden

Ost og de klargjorte løg fordeles over kødet

Rød peberfrugt og det grønne fra forårsløgene skæres på langs
og fordeles på osten

Kødet rulles og snøres med snoren.

Læg 6-8 briketter i din Cobb grill, disse antændes.
Lad dem gløde godt igennem

Læg et godt stykke træ af bøg eller kirsebær på briketterne

Læg grillpladen med stegeristen på grillen

Stegen lægges på stegeristen – derefter på med låget.
Cobb stegetermometeret stikkes gennem et af hullerne i låget og skal gerne placeres midt i stegen

Hvis du ønsker en stærkere røgsmag, så kan du blot lægge endnu et stykke træ på briketterne, efter at det første stykke træ er
brændt af. Forsigtig: I en mindre grill som Cobb kan rygningen
hurtig blive for intens i smagen af kødet – derfor er reglen – mindre
er bedre!

For at opnå en skøn brun farve på stegen kan du efter ca. 1 times
stegning pensle stegen med: 3 spiseskefulde æblejuice og 1
spiseske honning

Grill stegen til den opnår den ønskede kerne temperatur

Tag så stegen af stegeristen, lad den ligge i alu-folie ca. 10-12 min,
derved opnår du det bedste resultat

Skær nu stegen og server med en lækker salat eller grønsager

 

Hvad passer godt til denne steg:

En frisk blandet salat

Grønsager som har ligget min. ½ time i randen af Cobben
f.eks. rød peberfrugt og løg

Vores tip:

Eksperimenter med forskelligt fyld til stegen.
Her er næsten alt muligt!