COBB Grill
0Item(s)

Din indkøbskurv er tom

Product was successfully added to your shopping cart.

Røget vildandebryst

4 personer60 min

Ingredienser

  • 4 vildænder
  • 2 store æbler
  • Salt og peber.
  • ½ l. cremefraiche
  • ½ glas tyttebærsyltetøj.
  • Appelsin, salat og tomat til pynt

Stegetid

  • ca. 20 minutter (alt efter størrelse)
  • Ønsket kernetemperatur:
  • 62-64°C hvis kødet skal være rosa
  • 70-72°C hvis kødet skal være godt gennemstegt (se evt. termometer)

Grillmetode

  • Stegning
  • indirekte grillning

Hardware

  • Cobb grill
  • Cobb grillplade

Brændstof

  • 8-10 briketter

Fremgangsmåde

Grillen tændes med ca. 10 stk. briketter, ( lidt små i størrelse ).  Træflis, ca. to håndfulde pakkes ind i stanniol og der prikkes huller på oversiden af pakken. Flispakken placeres oven på de varme briketter, grillpladen på og de fire andebryster lægges der på. Låget sættes på, og røg produktionen begynder kort tid efter.
Efter ca. tyve minutter er bryststykkerne færdige, efter de blev vendt midtvejs, pak dem ind i stanniol, gentag rygningen af de fire andre andebryster, fjern ”røgpakken”, og medens æbleskiverne grillsteges på begge sider, røres cremefraiche sammen med tyttebærsyltetøjet.
Bryststykkerne skæres i fine stykker og anrettes sammen med æble og tyttebærcremen.

 

Vildandeskroget og lårene kan anvendes til en fantastisk suppe og ragout.