2 adventsbrød
Brunkagekrydderi – mix selv
Stegetid
Grillmetode
Hardware
Brændstof
Rør smør og æg sammen og tilsæt derefter lidt efter lidt
300 g mel.
Gæren røres ud i lidt sukker og kold mælk.
Rør dejen med våde hænder til en stor klump og læg denne
i en stor skål med rigelig vand.
Efter ca.15 – 30 minutter tages klumpen op. Man kan se,
at klumpen er klar til at blive taget op og videre bearbejdes,
ved at halvdelen stikker over vandfladen.
Ælt nu dejen godt med resten af ingredienserne.
Derefter formes dejen som vist på billedet og bages med
det samme. Hvis det ønskes kan man fylde marcipan i
brødet.
Brødet placeres på en tallerken og denne sættes på
stegeristen. Hvis brødet grilles uden tallerken bliver
bunden forbrændt.
Når brødet tages af grillen, pensles det med ca. 125 g
smeltet smør og der drysses flormelis udover brødet.
Lad brødet afkøle på en rist og det er klar til servering.
Nydes med lidt smør på. Uhmmm – det er rigtigt lækkert.