Ingredienser
1 okse steak, mindst 6 cm tyk (jo tykkere, desto bedre kan den ønskede kernetemperatur nåes)
På billedet grilles en ”Dry Aged“ okse kotelet. Opskriften kan ligeledes bruge til Rum steak, Oksefilet, Rib Eye steak eller T-Bone steak
Groft havsalt
Stegetid
Hardware
Brændstof:
10-12 briketter (afvent til de er min. 70% grå)
Læg griddlen på i ca. 5 min., og lad den blive godt varm
Steaken saltes let på begge sider
Kødet grilles ca. 2-3 min. på hver side. Ved rigtig tykke steaks skal fedtranden også lige grilles kort (se billede)
Fjern nu kødet fra Cobb’en
Et par briketter fjernes fra brikettekurven, så der blot er 4-6 stk. tilbage. Det giver den rette temperatur for den indirekte grillning. Lavere temperatur giver absolut det bedste resultat.
Lad stegeristen på grillpladen blive varm – læg herefter kødet på.
Lad nu steaken ligge på til den ønskede kernetemperatur er opnået
Kødet fjernes derefter fra stegeristen – lad det ligge i ca. 10 min. (evt. i aluminiumsfolie for at holde på varmen), så saften fra kødet kan fordele sig i kødet frem for at løbe ud
Skær kødet, servér og nyd!
Forslag til denne lækre steak:
Potato Wedges
Frisk baguette med hjemmelavet kryddersmør
Frisk salat