Ingredienser
Dej
Fyld
Ekstra
Stegetid
Grillmetode
Hardware
Brændstof
Bland de tørre ingredienser sammen.
Lav en fordybning i mel blandingen, slå æggene ud evt. i en anden skål og hæld dem derefter i fordybningen.
Mål mælk og margarine af og hæld også dette i melblandingen.
Nu æltes det hele sammen.
Dejen samler sig og bliver let klæg.
Drys med lidt ekstra mel, så dejen ikke hænger fast i skålen under hævningen.
Lad den hæve i ca. 30 min. et lunt sted uden træk
(Kan evt. hæve natten over i køleskab)
Skyl æblerne og skær dem i passende stykker.
Bland kanel og sukker.
Det hele puttes nu i en pose og rystes sammen med det meste af kanelsukkeret.
Lad det ligge og trække indtil det skal bruges.
Smør formen med margarinen, hæld noget rasp i, og fordel det jævnt i HELE formen. Lad et lidt tykt lag være i bunden – resten af raspen, der ikke hænger ved, kan kasseres.
Dejen skal nu slåes ned og æltes en smule igen – brug lidt af det ekstra mel, det kan dejen godt tåle uden at blive tør.
Tag nu 1/3 del af dejen fra og begynd at arbejde den store klump dej ud til en cirkel, der er lidt større end bageformens diameter. Du behøver ikke bruge en kagerulle – dejen kan trykkes, trækkes og hives i til den passer nogenlunde i størrelsen. Læg dejen i formen, og der dannes en lille kant, der lige rettes til, så det er jævnt fordelt i formen.
Tag kanel-æblerne og læg dem på dejen – de trykkes let i dejen, og ud i kanten. De kan sagtens ligge i lag.
Tag nu den lille klump dej og træk den ud til et kvadrat, og skær striber af dejen. De lægges ovenpå æblerne på kryds og tværs, og trykkes let fast på kanten af den anden dej.
Drys evt. med kanelsukker.
Kagen er nu klar til at komme i grillen. Bageformen stilles ovenpå stegeristen.