Ingredienser
Stegetid
Grillmetode
Hardware
Brændstof
Laks:
Planken af cedertræ gøres våd, så denne ikke går op i flammer, når den lægges på grillen. Hvis planken er for stor til din Cobb grill, skal den skæres til. Hvis du ikke har en planke, kan du bruge staniol i stedet. Resultatet bliver dog ekstra lækkert ved tilberedning på cedertræsplanke. Ingredienserne til saucen røres sammen og smages til med fin hvid peber, salt og cayennepeber.
Limefrugt skæres i tynde skiver og disse halveres.
Laksen skæres på langs – ca. halvvejs igennem.
Laksestykkerne lægges på cedertræsplanken.
Sæt nu limefrugterne ned i laksen (se billede).
Laksen pensles med saucen (tyndt lag), Cedertræsplanken med laksen lægges nu på stegeristen og grilles i
ca. 20 minutter, indtil laksen har opnået den ønskede kemetemeratur.
Hvis du ønsker en letrøget smag, så læg et lille stykke cedertræ på briketteme/Cobble Stonen. Men endelig ikke for stort et stykke, cedertræ bliver meget nemt for dominant i smagen.
Honning-sennep-dild-sauce:
Denne sauce kan fortyndes med lidt saft fra limefrugt eller hvid balsamico, og så anvendes til den grønne salat.
Forsøg også denne sauce til kyllingebryst og tilføj lidt sesam dertil. Kylling skal grilles indirekte. Kan varmt anbefales!
Saucen kan også blot bruges som dip!
Til denne ret passer en lækker grøn salat med lidt vinaigrette dressing, samt revet gulerødder med æbler skåret i tynde skiver. Et par kartoffelbåde el. lign. dertil, så er menuen perfekt.
Forklaring til cedertræs planke:
En cedertræsplanke har en dejlig aroma. Denne afgives til grillkødet, når det grilles – ved direkte kontakt. Cedertræsplanken passer perfekt til laks, kylling eller andebryst og ligeledes magert svinekød (filet eller ryg).
Planker af kirsebær, ahorn eller bøg er også alle rigtig godt egnet til grillning. Smagen variere meget stærkt alt efter, hvilken træsort det er.
Planker af bøg, ahorn eller kirsebær kan fås direkte hos en snedker.
Cedertræsplanker hos i grillfaghandlen.