COBB Grill

Product was successfully added to your shopping cart.

Lakseburger på Røsti

2 personer40 min

Ingredienser

Lakseburger

  • 500 g laksefilet uden skind
  • 1 æg
  • Ca. 50 g kiks
  • 1 løg
  • 1 Skalotteløg
  • 1 spsk fløde
  • 1 spsk dild
  • Riv skallen af en ubehandlet lime
  • Smages til med salt og peber
  • Smør til stegning

Sauce

  • 100 g mayonaise
  • 30 g fløde
  • 30 g sennep
  • 1 spsk dild
  • 4 stykker mandarin fra dåse
  • 1 spsk mandarinsaft
  • Smages til med salt og peber

Røsti

  • 300 g kartofler
  • 1 lög eller 3 Skalottenløg
  • 4 spsk kartoffelmel
  • Smages til med salt, peber og muskatnød

Dekoration

  • Rucolasalat

Stegetid

  • Lakseburger – 3 min. på hver side
  • Røsti 6 min. på hver side

Grillmetode

  • Stege

Hardware

  • Cobb Premier
  • Cobb Pande

Brændstof

  • 1 Cobble Stone eller 10-11 normale briketter

Fremgangsmåde

Røsti:

Kartoflerne skrælles og rives.

Løgene skæres i meget små tern eller rives ligeledes.

Kartoflerne og løgene lægges i en meget fin si ca. 10 min. for at overflødig væske kan løbe igennem.

Derefter røres et æg og kartoffelmel i og der smages til med krydderierne.

 

Sauce:

Mandarinerne hakkes fint.

Alle Ingredienserne blandes, smages til og stilles i køleskabet eller et køligt sted.

 

Lakseburger:

Løgene skæres meget fint

Laksen skæres i små tern

Kiksene smuldres

Riv lime skallen

Alt blandes i en skål til en masse

Smag til med dild, salt & peber

Sæt det hele ca. 15 min. i køleskabet

Der tændes en Cobble Stone i Premieren

Når briketten er klar læg så panden på og lad denne varme op ca. 5-6 min. uden låg

I mellemtiden formes 2-3 burgere af laksemassen

Røsti lægges på panden og stege nu 6 min. på hver side

Røsti vendes, Lakseburgerne kommes på panden

Lakseburgerne vendes efter ca. 3 min.

Efter yderligere 3 min. er burgerne og røstiene færdige

Stegetiden kan forlænges en smule alt afhængigt af temperaturen udenfor!

Røstiene pensles med saucen og salat efter valg

Lakseburgeren lægges på røstien

Færdig!