Ingredienser
Krydderier
Stegetid
Grillmetode:
Hardware:
Brændstof
Stegen skal skæres op (se billede) – få evt. din slagter til dette
Det hvide fra forårsløgene, og hvidløget hakkes fint og vendes på den varm pande.
Stegen krydres på indersiden
Ost og de klargjorte løg fordeles over kødet
Rød peberfrugt og det grønne fra forårsløgene skæres på langs
og fordeles på osten
Kødet rulles og snøres med snoren.
Læg 6-8 briketter i din Cobb grill, disse antændes.
Lad dem gløde godt igennem
Læg et godt stykke træ af bøg eller kirsebær på briketterne
Læg grillpladen med stegeristen på grillen
Stegen lægges på stegeristen – derefter på med låget.
Cobb stegetermometeret stikkes gennem et af hullerne i låget og skal gerne placeres midt i stegen
Hvis du ønsker en stærkere røgsmag, så kan du blot lægge endnu et stykke træ på briketterne, efter at det første stykke træ er
brændt af. Forsigtig: I en mindre grill som Cobb kan rygningen
hurtig blive for intens i smagen af kødet – derfor er reglen – mindre
er bedre!
For at opnå en skøn brun farve på stegen kan du efter ca. 1 times
stegning pensle stegen med: 3 spiseskefulde æblejuice og 1
spiseske honning
Grill stegen til den opnår den ønskede kerne temperatur
Tag så stegen af stegeristen, lad den ligge i alu-folie ca. 10-12 min,
derved opnår du det bedste resultat
Skær nu stegen og server med en lækker salat eller grønsager
Hvad passer godt til denne steg:
En frisk blandet salat
Grønsager som har ligget min. ½ time i randen af Cobben
f.eks. rød peberfrugt og løg
Vores tip:
Eksperimenter med forskelligt fyld til stegen.
Her er næsten alt muligt!