COBB Grill

Product was successfully added to your shopping cart.

Steg på Supreme

5 personer150 min

Ingredienser:

Som I kan se, er der rigelig plads til hele 2 stege på Supremen. Vi har taget en roastbeef og en svinekam (nakke) á 2,2 kg. I kan lægge to stege på á max hhv. 3 kilo. 6 kg kød ved ca. 300 gr per person giver 20 mætte gæster. Mere plads og energisparende kan I ikke grille.

Roastbeef

  • Op til 3 kg roastbeef
  • Olivenolie
  • Peber
  • Rosmarin
  • Groft havsalt (skal først på stegen lige inden den skal grilles)

Svinekam

  • Op til 3 kilo svinekam (nakke)
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk peber, sort & hvid mixet
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk koriander (malet)
  • 1 tsk tomatpulver
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • ½ tsk kommen (malet)
Eller en del nemmere blot en mediteran krydderiblanding

Stegetid

  • Roastbeef ca. 1 ½ time (50-56° - stadig lyserødt kød)
  • Svinekam ca. 2 ½ time (70-75° - gennemstegt)
Grillmetode
  • Indirekte grillning

Hardware

  • Cobb Supreme
  • Cobb Supreme stegerist
  • Cobb stegetermometer
  • 2-4 (ca. 1 cm tykke) tørrede stykker bøge-,
  • æble- eller kirsebærtræ

Brændstof

  • 14-18 briketter
  • 140-160° i supremen

Fremgangsmåde

Roastbeef:
Pensl med olivenolie (tyndt lag)
Strø peber og rosmarin på
Pak nu stegen i husholdningsfilm og lad stegen ligge 12-24 timer
i køleskabet og trække
Saltet skal først på stegen lige inden den skal grilles

Svinekam:
Der skal et ordentlig lag krydderimix på stegen
Pakkes i husholdningsfilm og lægges ligeledes 12-24 timer i
køleskabet for at trække
Cobb supremen ”tændes“, alt efter kvalitet og temperaturen
udendørs skal I bruge mellem 14-18 briketter.
Hvis I ønsker at servere stegene kolde – som vist her – kan I lægge stegene på samtidig. Roastbeefen skal i dette tilfælde tages af stegeristen før (se temperaturen).
Hvis I ønsker at servere stegene varme, så lægger I blot roast- beefen på en time senere – så passer det med stegetiden.
Grill stegene indtil den ønskede temperatur er nået.
Stegen skal min. ligge indpakket og hvile i 20 min.

Serveres med f.eks.:
Frisk tomat/løg salat
Friske chiliringe
Grillet lækkert brød