GRÆSK LAM
Lammesteg er et garanteret blikfang, og denne med sit nødde-, urte- og citronholdige risfyld er ingen undtagelse.
3 TIMER
INGREDIENSER:
{SERVERING 4-6}
fyldning
½ kop (125 ml) basmatiris
6 fed hvidløg, hakket groft
100 g blancherede mandler, ristede og hakkede
½ kop (125 ml) sultanas (rosiner)
1 tsk (5 ml) fennikelfrø
En stor håndfuld hver af frisk mynte, dild og fladbladet persille, groft hakket
Skal og saft af en citron
salt og peber
1 udbenet lammekølle ved stuetemperatur
Håndfuld frisk rosmarin
12 kartofler, skrællet og skåret i kvarte
2 citroner i kvarte
1 hel hvidløgsløg
FORBEREDELSE: 1. Bland ingredienserne til fyldet og krydr godt.
2. Skær lammet i skiver og krydr. Fordel fyldet i den midterste tredjedel og rul sammen. Bind med snor for at sikre fyldet. Krydr ydersiden godt og drys rosmarin over.
3. Udstyr COBB'en med en folieskål.
4. Tænd en Cobbles Stones og lad den brænde i 5 minutter.
5. Læg aluminiums grillpladen og stegeristen ovenpå, dæk med låg og forvarm i 5 minutter.
6. Læg det rullede lam på et stykke alufolie og fold siderne op for at omslutte kødet. (Dette låser saften inde og damper risene.) Placer på risten, dæk til og steg i 1 time.
7. Efter en time tilsættes kartofler, citroner og hvidløg til den inderste folieskål i inderskålen.
8. Efter endnu en times stegning fjernes folien fra lammet. Tjek varmen (tilsæt eventuelt en halv Cobbles Stones – det tager kun 5 minutter at varme op).
9. Steg lammet med låg på i yderligere 30 minutter.
10. Lad stegen hvile i 10 minutter inden udskæring og server med citron-hvidløgskartoflerne.
TIP FRA KOKKEN: Du kan springe farsen og rulningen over og blot stege et lammelår på benet. Sørg for, at din slagter skærer benet over, så lammelåret passer på COBB'en.