KRYDRET SKALDYRSGRYDE
INGREDIENSER:
{For 6-8 portioner}
- 12 muslinger
- 1 stort filet af fast hvidfisk, skåret i stykker
- 300 g ris (parboiled er et hit)
- 1 skål tomater
- 2 chili, hakket
- 1 dåse tomater
- 2 kopper hønsebouillon
- 1 stor løg, hakket
- 4 fed hvidløg, knust
- 3 spsk Dax’s specialkrydderiblanding (eller din favoritkrydderiblanding)
- 1 citron
- 1 spsk sukker
- 2 røgede pølser, skåret i skiver
- Frisk oregano
- Olivenolie til stegning
FREMSTILLING:
- Forbered din Cobb Grill og tænd den med 1 CobbleStone [se brændstof].
- Læg wokken og låget på din Cobb og lad det varme op i mindst 5 minutter.
- Steg løg og hvidløg i 10 minutter med låget på, indtil de er bløde.
- Tilsæt chili og Dax's specielle krydderiblanding og steg i et par minutter, indtil det begynder at dufte.
- Tilsæt risene og steg i 5 minutter, og tilsæt derefter 1 kop bouillon, dåsetomaterne og sukkeret.
- Dæk med låget og lad det simre i ca. 20 minutter. Efter 10 minutter skal du tjekke og hvis risene ser tørre ud, kan du tilsætte mere bouillon for at få en ret fugtig ris.
- Tilsæt pølser, babytomater, 1 spsk frisk oregano, muslinger og fisk og luk låget igen.
- Lad det simre i 15–20 minutter, smag til og tilsæt evt. et godt skvæt citronsaft.
- Server med frisk oregano og citronskiver.
BEMÆRK: Cobb Supreme har ikke en wok. I dette tilfælde skal retten laves på en almindelig komfur.
BRÆNDSTOF: Cobb Premier – 1 CobbleStone eller 10 briketter | Cobb Premier Gas – Middel til høj varme.