PEBERET OKSEFILET med kartofler og flødesvampe
INGREDIENSER:
{SERVER 6-8}
800 g - 1 kg oksefilet
[krydderiblanding]
2 spsk sorte peberkorn
1 spsk rosmarin, hakket
1 spsk groft salt
1 spsk olivenolie
[Kartofler]
500 g små kartofler
kvist rosmarin, hakket
1 spsk groft salt
Olivenolie til drypning
500 ml vand
[Sovs]
2 spsk smør
300 g diverse champignon i skiver
1 spsk sherry
1 kop frisk fløde
1 fed hvidløg, knust
Salt og peber efter smag
FORBEREDELSE:
Forbered din COBB-grill og tænd den med 1 CobbleStone [se Brændstof].
Læg wokken og låget på din COBB og lad den varme op i mindst 5 minutter. Tilsæt kartoflerne, dæk halvvejs med vand og tilsæt et godt nip salt.
Dæk med låg og lad kartoflerne koge til de er møre. Dette bør tage omkring 35-40 minutter. Dræne. Sæt Griddle+ og låg på din COBB og lad den varme op i 5 minutter.
Knus krydderierne med en morter og støder og gnid dem over hele oksekødet. Olie oksefileten og læg den på Griddle+ for at svitse og brune kødet på alle sider. Dette tager omkring 10-15 minutter. Vend ikke for ofte.
Bland rosmarin og salt til kartoflerne og gnid dem ind, tilsæt et ekstra skvæt olivenolie i rillen i den inderste skål og fordel det jævnt.
Udskift Griddle+ med en perforeret grillplade og stegerist og læg fileten ovenpå. Dæk med låg og lad fileten stege i cirka 20-25 minutter til medium rare. Fjern kødet fra COBB-grillen, dæk med folie og lad hvile i mindst 10 minutter. Lad kartoflerne ligge tildækket i truget, indtil de er brune og sprøde.
[Sovs]
Læg wok og låg på din COBB og lad den varme op i mindst 5 minutter, mens kartoflerne stadig er i grøften (hvis de endnu ikke er sprøde).
Varm smør op og steg champignonerne, indtil de er bløde og brune. Tilsæt sherry og lad det simre i et minut. Tilsæt fløde og hvidløg og lad det simre indtil det er reduceret – det tager cirka 20-30 minutter. Smag til efter smag. Skær det hvilende kød i skiver og server med de ristede knuste kartofler og sauce. Nyd med en sprød, frisk salat.
BEMÆRK VENLIGST: COBB Supreme har ikke en wok. Så du bliver nødt til at forberede kartoflerne og saucen i en konventionel gryde.
BRÆNDSTOF: COBB Premier – 1 CobbleStone eller 10 briketter | COBB Premier Gas – Maksimal varme