PIZZA MED BACON, KARAMELISEREDE LØG OG BLÅ OST
INGREDIENSER:
{TIL 2 PERSONER}
[Pizzadej]
1 kop mel
1 knivspids salt
1 tsk instant gær
3 spsk olie
1/3 kop lunkent vand
1 pakke stribet bacon
1 løg, skåret i tynde skiver og 2 spsk brun farin
100 g blåskimmelost og 100 g mozzarella (revet)
1 dåse hakkede tomater
FORBEREDELSE: Forbered din Cobb-grill og tænd den med 1 CobbleStone.
Læg panden og låget på din Cobb-grill og lad den varme op i mindst 5 minutter. Bland mel og salt i en skål. Opløs gæren i vandet og tilsæt olien. Hæld den våde blanding i de tørre ingredienser og bland indtil en dej dannes. Læg dejen på en ren overflade og ælt i 10 minutter. Det kan virke klistret, men fortsæt med at ælte til dejen er glat og blød. Stil til side i en let olieret skål. Dæk dejen med et fugtigt klæde og stil det til side et lunt sted i cirka 30 minutter (eller til den har hævet).
Steg baconen på panden til den er sprød eller efter din smag og stil til side. Svits løgene, tilsæt brun farin og steg i cirka 10 minutter, indtil løgene er karamelliserede, og stil derefter til side.
Ælt dejen igen. Rul den ud, så den passer i gryden. Dæk bunden med lidt tomat og top den med mozzarella, blåskimmelost, bacon og løg. Stil bradepanden på grillen og dæk den til. Lad pizzaen grille i 20-25 minutter eller indtil den er sprød og gennemstegt.
Server med det samme, mens den stadig er varm!
BRÆNDSTOF: 1 CobbleStone eller 10 briketter | Cobb Gas – medium varme.
TIP: Du kan også bruge pizzastenen i kombination med aluminiums grillplade og stegeristen. Forvarm pizzastenen i cirka 12-15 minutter!