STEGT CITRONKYLLING
INGREDIENSER:
{SERVER 4-6}
1 mellemstor kylling (ca. 1,5 kg)
1 tsk paprikapulver
2 tsk saltflager
1⁄2 tsk kværnet sort peber
Saft og skal af en citron (behold skalen)
olivenolie
300 g rosenkål
2 fed hvidløg
1 pakke stribet bacon
1 dåse øl
FORBEREDELSE:
Forbered din Cobb Grill og tænd den med 1 CobbleStone [se Brændstof].
Placer aluminiums grillplade, lågforlængeren med kyllingeholder og låget på din grill og lad den varme op i mindst 5 minutter.
Kombiner paprika, salt, peber, 3 spsk olivenolie og citronskal og bland godt. Gnid denne blanding over hele kyllingen, indvendigt og udvendigt, i alle afkroge. Hæld øl og citronsaft i en kande og stil til side som kogevæske. Hæld ca. 1 kop af kogevæsken i rillen i den indvendige skål på Cobb-grillen. Læg kyllingen i en "siddende" stilling på kyllingestativet. Læg kyllingestativet på aluminiums grillpladen (huller i pladen passer med stativet) og læg låget på. Kyllingen skal stege i cirka 90 minutter i alt. Bemærk venligst, at Cobb Supreme ikke har et kyllingestativ; Brug i stedet risten.
Skær de seje stilke fra bunden af rosenkålen, halver dem, læg dem i en røreskål og kassér eventuelle tørrede blade. Dryp med olivenolie, krydr med et godt nip salt og bland godt. Når kyllingen er gennemstegt, fjern den og dæk den med folie for at hvile. Fjern lågforlængeren og den perforerede grillplade og læg wokken på grillen i stedet, dæk låget til og lad den varme op i 5 minutter. Steg baconen med låg på i 10 minutter.
Tilsæt rosenkål og hvidløg og steg med låg i 10 minutter. Tag låget af og afglasur wokken med et stort skvæt kogevæske. Kog i yderligere 10 minutter, indtil rosenkålen er møre. Skær kyllingen op, tilsæt nogle baconindpakkede grøntsager, og lad os komme i gang!
BRÆNDSTOF: Cobb Premier – 1 CobbleStone eller 10 briketter | Cobb Premier Gas Grill – medium til høj varme