En solid fiskesuppe er indbegrebet af comfort food. Det fantastiske ved denne ret er, at du kan bruge alle de fisk og skaldyr, du kan lide, afhængigt af hvad du fangede dagen før, eller hvad din lokale fiskehandler har på lager.
Ingredienser:
Frisk fisk. En dejlig, fast fisk med hvidt kød fungerer godt i denne ret.
Muslinger
Kammuslinger
Kartofler
Hvidløg
Løg eller skalotteløg
Purløg eller persille
Smør
Fløde
Hvidvin
Salt og peber
*Hvis du ikke har muslinger eller kammuslinger ved hånden, kan du bruge andre skaldyr. Muslinger, hjertemuslinger og krebs er også gode til denne ret.
Instruktioner:
1. Forvarm wokken på din Cobb-grill. Damp muslingerne ved at tilsætte lidt vand i wokken og lægge låg på. Pas på ikke at overkoge muslingerne. Ideelt set bør de være en smule underkogte, da de vil fortsætte med at koge i suppen. Tag muslingerne ud af deres skaller og fjern skægget. Sæt muslingerne til side til senere brug. Hæld væsken fra gryden.
2. Tilsæt rigeligt smør til wokken og sauter finthakkede løg eller skalotteløg. Når de er bløde, tilsættes det hakkede hvidløg.
3. Tilsæt en god sjat hvidvin til blandingen af smør, løg og hvidløg, og lad det hele simre. Hvis du bruger en COBB gasgrill, skal du skrue ned for varmen til lav-medium.
Tilsæt en pakke fløde, og lad blandingen simre.
4. Tilsæt de hakkede kartofler til saucen, og kog den. Stivelsen vil hjælpe med at tykne saucen.
5. Når kartoflerne er møre, tilsættes skaldyrene: fisk, kammuslinger, muslinger, pipis, krebs osv. Kog langsomt ved lav varme.
6. Krydr med salt og peber, og pynt med purløg og/eller persille.
Velbekomme!