Forkæl dig selv med denne saftige og lækre kylling shawarma wrap med orientalske smagsoplevelser, tilberedt på Cobb rotisserie.
4-5 Personer
Ingredienser:
Kyllingmarinade:
1 kg Udbenede Kyllingelår
1 Kop fuldfed Græsk Yoghurt
2 Fed Hvidløg, hakket
1 Spsk Stødt Spidskommen
1 Spsk Stødt Koriander
1 Spsk Stødt Kardemomme
1 Tsk røget Paprika
Saft af 1 Citron
Salt og Peber
Yoghurt Hvidløgssauce:
1 Kop Græsk Yoghurt
1 Fed Hvidløg, hakket
1/2 revet Agurk
1 Spsk Citronsaft
1 Spsk Olivenolie
Salt og Peber
5 Pitabrød
Hummus
Salatblade
Tomatskiver
Rødløgskiver
Revet ost
Jalapeños (valgfrit)
Sriracha
Tilberedning:
1. For at marinere kyllingen, bland ingredienserne til marinaden i en skål. Tilsæt kyllingen og vend den godt med marinaden. Lad kyllingen marinere i mindst 2 timer, helst natten over.
2. Bland ingredienserne godt i en skål til yoghurtsaucen. Dæk til og stil i køleskabet indtil den skal bruges.
3. For at trække kyllingen på spyddet skal du placere den ene ende af spydgaffelen på spyddet. Sæt kyllingelårene ind et ad gangen, skiftevis 90 grader, for at holde rotisseriet i balance. Længere lår skal muligvis foldes for at forhindre, at de blafrer rundt, mens de roterer. Når hele kyllingen er på spyddet, skal du placere den anden spydgaffel ovenpå og trykke så fast som muligt ned for at holde kyllingen på plads. Sørg for, at kyllingen er placeret præcis i midten af spyddet for jævn tilberedning.
4. For at tilberede kyllingen skal du samle din COBB Air- eller Gasgrill og Cobb Rotisserie med lågforhøjeren. Tænd en Cobblestone og lad den brænde i 5 minutter. Sæt lågforhøjeren på, sæt rotisseriet ind i hullerne, og tænd motoren. Luk låget, og lad din kylling tilberede i en time, eller indtil den indre temperatur når 75 grader Celsius.
5. Fjern forsigtigt kyllingelårene, skær dem i skiver og læg dem på en tallerken.
Servering:
1. Tag et varmt pitabrød og smør det med hummus. Top med salat, tomater, rødløg, kylling, ost og jalapeños, hvis du bruger det.
2. Tilsæt en klat yoghurtsauce og sriracha, og fold derefter pitabrødet over.
Velbekomme!