Ingredienser
6-10 portioner afhængigt af størrelsen
1 udbenet lammekølle
Krydderiblanding:
1 tsk spidskommen
1 tsk fennikelfrø
1 tsk garam masala
1 spsk paprika
2 spsk sumak
1 chili (krydret efter smag)
2 fed hvidløg
5 spsk olivenolie
2 rødløg
450 g rødvin til madlavning
220 g vand
2-3 kviste rosmarin
Fremgangsmåde
Skær lammekødet i de fedeste områder for at sikre jævn tilberedning (ca. 2,5 cm ned fra overfladen)
Hak chilien og knus hvidløget. Stød fennikelfrøene i en morter og bland dem derefter i en skål med chili, hvidløg, olivenolie og de tørre krydderier.
Gnid krydderiblandingen over hele lammekødet og sørg for, at det er jævnt dækket. Du kan tilberede med det samme, men det er bedst at marinere lammekødet i et par timer.
Forbered din COBB-grill, tænd en CobbleStone og vent et par minutter, indtil den er blevet grå. Eller, hvis du ikke har en CobbleStone ved hånden, så klargør dine briketter. Placer grillristen, stegeristen og låget på COBB-grillen, og lad det varme op i mindst 5 minutter.
Sådan laves saucen: Rengør din COBB-inderskål. Hak rødløgene i ottendedele og læg dem i inderskålen sammen med rødvin, vand og rosmarin, inden du lægger lammekødet ovenpå. Saucen laves under tilberedningstiden.
Placer lammekødet på stegeristen, og luk låget. Åbn ikke ofte. Efter 1 time og 30 minutter skal det være færdigt, indtil det er lige akkurat rosa for et gennemsnitligt udbenet lammekølle, men tjek efter en time, om det er din ønskede "tilberedningsgrad".
Når du tager lammekødet ud af COBB'en, hældes saucen forsigtigt i en kande (sørg for at holde bunden med et klæde, så du ikke brænder dig).
Serveringsforslag
Tilsæt nogle små auberginer langs siderne under hele tilberedningen. De passer smukt til lammekødet.